ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΡΩΜΑ +ΣΙΔΕΡΟ»

  • Δημοσιεύθηκε στις: 25 April 2016

Αγαπητοί συνάδελφοι​

Θέλουμε να ενημερώσουμε του συμμετέχοντες στην έκθεση στο Πέραμα, πως παρόλο τις συνεχείς προσπάθειες των Σωματείων της Ν/Ζώνης και της Κίνησης Εικαστικών Καλλιτεχνών για τη διασφάλιση του χώρου –όπως κάθε φορά​– που θα πραγματοποιούνταν η έκθεση, δεν έγινε  εφικτό να βρεθεί οποιοσδήποτε χώρος μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος αλλά και ευρύτερα στο Δήμο Περάματος. Μια έρευνα που έγινε στα γύρω ναυπηγεία και αυτή δεν καρποφόρησε.

Μετά από έρευνα  βρέθηκε με τη βοήθεια των Σωματείων της Ν/Ζώνης που είναι πάντα συνδιοργανωτές στις εκθέσεις μας στο Πέραμα, ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο εριουργίας στο Κερατσίνι και μάλιστα μέσα στις  προσφυγικές κατοικίες, πράγμα που αρμόζει στη θεματική των εκδηλώσεων και της έκθεσης που είναι αφιερωμένες φέτος στο ​μεταναστευτικό, ως αποτέλεσμα της ​κρίσης και του ​πολέμου.

Μάλιστα είναι ένας χώρος που αναβαθμίζει την όλη δράση μας γιατί είναι μέσα στην εργατούπολη του Κερατσινίου, στα προσφυγικά και με εύκολη πρόσβαση με πολλές συγκοινωνίες.

 

Μετά από τις απαραίτητες εργασίες, η έκθεση θα  γίνει στο νέο αυτό χώρο, με μία μικρή καθυστέρηση περίπου 10 ημερών.

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους για μία επίσκεψη στο νέο αυτό χώρο, μετά το Πάσχα (θα ενημερωθείτε για το πότε) ώστε να δούμε από κοντά τις ανάγκες του χώρου για την έκθεση.

Για εμάς η έκθεση παραμένει μια διαδικασία-σύμβολο που ξεκινά από το Πέραμα και φτάνει σε όλες τις λαϊκές συνοικίες και εργατουπόλεις εκεί που ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι, εκεί που χτυπά η καρδιά της ανεργίας εκεί που καθημερινά πέφτει το βιοτικό ​επίπεδο των κατοίκων, εκεί που ο φασισμός δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο και που μας βρίσκει πάντα αντιμέτωπους...

Οι συνθήκες δεν μας αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Προχωράμε, αξιοποιώντας αυτές τις αλλαγές στο χώρο, με στόχο να αναβαθμισθεί ο θεσμός που ξεκίνησε 10 χρόνια πριν και να γίνει γνωστός σε όλο και περισσότερους...

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που θα φέρει μεγάλο πλήγμα στα δικαιώματα συνταξιούχων, εργαζομένων, όλων των λαϊκών οικογενειών της χώρας μας η Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών Πέρ(σ)μα συμμετέχουμε στο Παναττικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα στο Ασφαλιστικό και τη φορολογία.

 

Τρίτη 26 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

 

Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στη 48ωρη πανελλαδική απεργία. ​

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ