Νέα

Δημιουργικό Παραλήρημα

  • Δημοσιεύθηκε στις: 29 April 2010

Πάνω από 40 παιδιά σε ένα δημιουργικό παραλήρημα.

Από μια τέτοια έκθεση, από έναν τέτοιο χώρο,  δε θα μπορούσαν να λείψουν τα παιδιά των εργαζομένων.
Από νωρίς είχαν ετοιμαστεί τα τραπέζια, τα χρώματα, τα χαρτιά, τα πινέλα.
Περίμεναν το φως, την χαρά, την αθωότητα.
Μάτια ορθάνοιχτα, κέφι και αχαλίνωτη δημιουργικότητα.
Το τεράστιο μηχανουργείο είχε μετατραπεί σε παιδικό εργαστήρι ζωγραφικής και χαρακτικής.
Πάνω από 40 παιδιά σε ένα δημιουργικό παραλήρημα. 
Βουτηγμένα στο χρώμα έφτιαξαν έργα, που μόνο παιδικές ψυχές  θα μπορούσαν να δημιουργήσουν.
Μετά αυτονακυρήχθηκαν εικαστικοί και έβαλαν τα έργα τους, πρώτη θέση, στην είσοδο της έκθεσης. Αξίζει να τα δείτε.

Εγκαίνια της 4Η ΕΚΘΕΣΗΣ

  • Δημοσιεύθηκε στις: 29 April 2010

Εγκαίνια  της 4Η ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Άνθρωποι, χρώμα & σίδερο - 4

www.perasma.org

Ανοιξε τις πύλες της, την Παρασκευή 23 /04/2010,  η 4η έκθεση εικαστικων και φωτογραφίας στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος/

Γέμισε χρώμα και ζωντάνια το ναυπηγείο της «ΝΑΥΣΙ»

«Η έκθεση αυτή έρχεται να δέσει το μόχθο με την έμπνευση των καλλιτεχνών. Θέλουμε να αναδείξουμε ότι ο εργαζόμενος μπορεί να γίνει κομμάτι του πολιτισμού, να εμπνεύσει και να εμπνευστεί, να γίνει ακόμα κι ο ίδιος δημιουργός», τόνισε εκ μέρους των σωματείων ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης (πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά) εγκαινιάζοντας χτες το βράδυ τη μεγάλη έκθεση εικαστικών και φωτογραφίας «Ζώνη Περάματος, Ανθρωποι - χρώμα και σίδερο 4», που πραγματοποιείται για 4η χρονιά. Γεμάτος ο χώρος στο τεράστιο μηχανουργείο της «ΝΑΥΣΙ», από εργάτες της Ζώνης που μαζί με τα παιδιά τους έβλεπαν μπροστά τους στιγμές της σκληρής ζωής τους, καλλιτέχνες, εργαζόμενους της περιοχής. Αναγνώριζαν πρόσωπα εργαζομένων, φιγούρες που αποτυπώνονταν στον καμβά, πάνω στη σκαλωσιά, μέσα στις δεξαμενές, μπροστά στον γκρίζο όγκο του πλοίου να κολλούν ή να βάφουν... Δημιουργίες εμπνευσμένες από τη σκληρή δουλειά, τα προβλήματα και τον αγώνα στη Ζώνη Περάματος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • Δημοσιεύθηκε στις: 29 April 2010

20 Απριλίου 2010

Παρασκευή 23 Απρίλη 2010-04-20
Εγκαίνια Της Έκθεσης Εικαστικών Τεχνών και Φωτογραφίας :

ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΟ – 4

23 Απρίλη – 2 Μάη 2010

Για τέταρτη φορά μέσα στον εργασιακό χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης,

στο Πέραμα

Ένα σημαντικό εικαστικό δρώμενο πραγματοποιείται για τέταρτη φορά. Με 187 καλλιτέχνες, η έκθεση εικαστικών τεχνών και φωτογραφίας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, αναδεικνύεται σε ισχυρό όπλο στο πλευρό των αγώνων που κλιμακώνουν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα του χώρου αυτό τον καιρό, ιδιαίτερα με τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν καταδικάσει τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη σε μια πρωτοφανή ανεργία.

Η ΄Έκθεση «ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΟ 4» γίνεται με πρωτοβουλία ομάδας εικαστικών καλλιτεχνών. Αυτή η σχέση τέχνης και εργατικής τάξης, σηματοδοτεί όλη αυτή την κίνηση των καλλιτεχνών.
Στόχος της έκθεσης να έρθει το έργο τέχνης στους τόπους δουλειάς, εκεί που βρίσκεται ο φυσικός του αποδέκτης και η κινητήρια έμπνευση της δημιουργίας του: η εργατική τάξη.

άνθρωποι – χρώμα + σίδερο 4

  • Δημοσιεύθηκε στις: 9 April 2010

Η 4η Έκθεση εικαστικών  «άνθρωποι – χρώμα + σίδερο», ετοιμάζεται να ανοίξει της πύλες της, στη Ναυπηγοεπισκευαστική  Ζώνη Περάματος από 23 Απριλίου έως και της 2 Μαΐου 2010

Ένα σημαντικό  εικαστικό δρώμενο του 2010 βρίσκεται σε εξέλιξη. Με πάνω από 150 συμμετοχές καλλιτεχνών, που υπολογίζεται να ξεπεράσουν  τις 200 και καλύπτοντας μια έκταση στεγασμένου χώρου, πάνω 2000 τμ. και εξωτερικούς χώρους , η έκθεση εικαστικών τεχνών και φωτογραφίας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, αναδεικνύεται σε ισχυρό  όπλο στο πλευρό των αγώνων που κλιμακώνουν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα του χώρου αυτό τον καιρό, ιδιαίτερα με τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν καταδικάσει τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη  σε μια πρωτοφανή ανεργία… Οι πολιτικές που τόσα χρόνια καταδικάζουν στην ανεργία τη Ζώνη, τώρα με αφορμή την καπιταλιστική κρίση που βαθαίνει, οδηγούν στον αφανισμό τον κλάδο και τους χιλιάδες εργάτες στην ανέχεια.

Η ΄Έκθεση «ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΟ 4» γίνεται με πρωτοβουλία ομάδας  εικαστικών καλλιτεχνών  που έχουν σαν στόχο να έρθουν σε  επικοινωνία με τους εργαζόμενους, να αντλήσουν από τις συνθήκες ζωής και δουλειάς της εργατικής τάξης, ιδιαίτερα από ένα τόσο φορτισμένο χώρο όπως η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη: Η Ζώνη της ανεργίας, η Ζώνη  της εγκατάλειψης, της υποβάθμισης της ζωής των εργαζομένων και των κατοίκων,  των εργατικών ατυχημάτων και της ασύδοτης κερδοσκοπίας των μεγαλοεφοπλιστών, των συγκρούσεων και των ταξικών αγώνων.  Η Ναυπηγοεπισκευαστικη Ζώνη των εργατών που αποφασιστικά και συσπειρωμένα μέσα από τα ταξικά σωματεία, συνεχίζουν αταλάντευτα  τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά, στην αξιοπρεπή διαβίωσή αυτών και των οικογενειών τους, ενάντια στην ερήμωση της «Ζώνης» και την διάλυσή της.

 

Κάτω από αυτό το πρίσμα το Σαββατοκύριακο  14 – 15 Μαρτίου πάνω από 45 ζωγράφοι, γλύπτες,  χαράκτες, φωτογράφοι, επισκέφτηκαν την ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη , έγιναν ένα,  άνθρωποι, χρώμα και σίδερο.

Συνεχίζοντας την προετοιμασία, έγινε συνάντηση εικαστικών την Πέμπτη  18 Μαρτίου, με παρουσία εκπρόσωπου των σωματείων της Ν/Ζώνης,
Η έκθεση θα γίνει σε συνεργασία  με τα σωματεία των εργαζομένων στη Ζώνη, 23 Απρίλη με 2 Μάη 2010.