ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΑΜΕ ΠΕΡΑΜΑ

  • Δημοσιεύθηκε στις: 12 June 2013

 

ΠΑΜΕ ΠΕΡΑΜΑ

 

ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ

ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΓΙΑ 7η ΧΡΟΝΙΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

«΄Ανθρωποι-Χρώμα + Σίδερο»

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

 

Πρόσκληση σε συζήτηση

στους συναδέλφους εικαστικούς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν

την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, στις 11.00 π.μ.

μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

 

 

(από τα εγκαίνια του 2006)

 

 

Για έβδομη χρονιά η Κίνηση εικαστικών καλλιτεχνών «Πέρα(σ)μα» μαζί με τα συνδικάτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος διοργανώνουμε ξανά την έκθεση εικαστικών «Άνθρωποι – χρώμα + σίδερο» που γίνεται μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

 

Στο Πέραμα, η τέχνη προσπαθεί να εμπνευστεί και να εμπνεύσει, να διαμορφώσει συμπεριφορές, στάση και δράση. Σε αυτή την αλληλεπίδραση καλλιτέχνες και εργαζόμενοι, συντονίζουν το βήμα τους.

Στόχος της έκθεσης να γεννηθεί κα να έρθει το έργο τέχνης στους τόπους δουλειάς, εκεί που βρίσκεται ο φυσικός του αποδέκτης και η κινητήρια έμπνευση της δημιουργίας του: η εργατική τάξη. Η έκθεση αυτή είναι μια έκθεση χωρίς αποκλεισμούς, με γνώμονα για τη συμμετοχή, την επαφή με τους εργαζόμενους.

 

Επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ αναδεικνύεται σήμερα ο ρόλος της τέχνης. Καλλιτέχνες, εργάτες, γυναίκες, επαγγελματίες, νέοι, βρίσκονται σε κατάσταση εξαθλίωσης σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.Μέσα στο κλίμα της συντονισμένης επίθεσης που δέχεται ο λαός, οδεύοντας προς την 7η έκθεση «Άνθρωποι χρώμα και σίδερο» καλούμαστε να υλοποιήσουμε στην πράξη του σύνθημα «οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του» που παραμένει επίκαιρο μέσα στις νέες συνθήκες.

 

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε όσους αντιλαμβάνονται την τέχνη ως βασικό εργαλείο στην διαμόρφωση της κοινωνικής συνείδησης να συμμετέχουν και να συμβάλουν ώστε το Πέραμα να γίνει αναφορά τέχνης και αγώνα 11-20 Οκτώβρη 2013.

 

Σας καλούμε σε οργανωτική σύσκεψη

την.Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, στις 11.00 π.μ.

που θα γίνει μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος σε εργοτάξιο, όπως έγινε και η συζήτηση τον Ιούνιο του 2012. (Πληροφορίες και συνάντηση στην είσοδο της Ναυπ/σκευαστικής Ζώνης στα γραφεία του συνδικάτου Μετάλλου). Για συζητήσουμε για τις εξελίξεις στη Ζώνη, τις συνέπειες της κρίσης και να δηλώσουμε «παρών», να μιλήσουμε για την πείρα μας από τις προηγούμενες διοργανώσεις, να χωριστούμε σε ομάδες προετοιμασίας για την έβδομη διοργάνωση. Μαζί μας θα είναι και τα συνδικάτα.

 

Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών «Πέρα(σ)μα»

 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ: www.perasma.org

 

 

 

 

 

Λεωφορεία για την ΄Εκθεση (κάνουν τέρμα στην Πύλη της Ζώνης Περάματος):

Από Ομόνοια (Μενάνδρου):το Β18 και το Γ18

Από Πειραιά (σταθ.Ηλεκτρικού): το 843