ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ

  • Δημοσιεύθηκε στις: 24 September 2013

Συνάντηση εργασίας των συλλογικών φορέων που διοργανώνουν, συμμετέχουν και υποστηρίζουν την "άνθρωποι χρώμα + σίδερο 7" πραγματοποιήθηκε χθες 23 Σεπτέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Με πνεύμα αγωνιστικό και λόγο αποφασιστικό αναπτύχθηκαν προβληματισμοί και προτάσεις τόσο για τον χαρακτήρα όλων των εκδηλώσεων στο Πέραμα όσο και για τον σημαντικό ρόλο και τη συμβολή των τεχνών και γενικά της πολιτιστικής διαδικασίας στην ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

"Οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του" δεν είναι απλά ένα σύνθημα που σηματοδοτεί τις εκδηλώσεις στο Πέραμα. Είναι και αναγκαίος στόχος. γιατί η τέχνη δεν είναι μόνο όπλο του λαού είναι και όπλο του εχθρού του, του ταξικού του αντίπαλου. Στόχος του η φθορά της συνείδησης , η παραπλάνηση και ο εκμαυλισμός, ο εφησυχασμός ή η απελπισία, η μοιρολατρεία και η αδρανοποίηση, τελικά η υποταγή ή και η καταστροφή. Γιατί έτσι μόνον μπορεί να παραμένει ο επικυρίαρχος και να εκμεταλλεύεται το μόχθο του λαού.

Τα συνδικάτα , οι λαϊκές οργανώσεις μπορούν όχι μόνο να υψώσουν έναν τοίχο ανάσχεσης αλλά και να αναπτύξουν αντισώματα δημιουργικότητας, κριτικής σκέψης, αλληλεγγύης και αγωνιστικής δράσης που στοχεύει ψηλότερα, σ΄ έναν πολιτισμό που εξασφαλίζει την ευτυχία όλων των ανθρώπων.

Με την απόφαση για την ουσιαστική και δυναμική διάδοση του μηνύματος αυτού του προσανατολισμού σε όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους, στα συνδικάτα, στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές οργανώσεις, στις γειτονιές, με την απόφαση η πρόσκληση για συμμετοχή στις εκδηλώσεις να φτάσει παντού και με κάθε μέσο, με την ανάληψη υπευθυνοτήτων και πρακτικής δουλειάς, έκλεισε κι αυτή η συζήτηση καρποφόρα. Ένα ακόμη βήμα για την μεγάλη συνάντηση στις 11 έως και 20 Οκτώβρη με στόχο να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε συμμετοχή και ποιότητα. Βήμα - απάντηση ενάντια στην απροκάλυπτη βαρβαρότητα που μόνον η θέληση και η δύναμη του λαού μπορεί να εξαφανίσει.

Οι συλλογικοί φορείς που μετέχουν στην "άνθρωποι χρώμα + σίδερο 7" αυτής της χρονιάς είναι:

 

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

 

 

ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΏΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΏΝ ΠΕΡΑ(σ)ΜΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΝΙΚΑΙΑΣ - Ι. ΡΕΝΤΗ, ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΠΕΙΡΑΙΑ, ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ - ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΑΡΤΕΡΓΑΤΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ - ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΔΕΡΜΑΤΟΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΑΙΟΣΑΠΩΝΟΠΟΙΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΏΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ( ΠΕΜΕΝ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ «ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ»

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ