ΤΟ "ΠΕΡΑΣΜΑ" ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

  • Δημοσιεύθηκε στις: 11 July 2013

ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΏΝ ΦΟΡΈΩΝ

Με πρωτοβουλία των Σωματείων της Ν/Ζώνης και της Κίνησης Εικαστικών Καλλιτεχνών "Πέρασμα" που από το 2006 είναι οι κύριοι διοργανωτές της έκθεσης - πολιτιστικής αγωνιστικής δράσης "άνθρωποι χρώμα + σίδερο" στην Ν/Ζώνη Περάματος, πραγματοποιήθηκε, στις 6  Ιουλίου, συνάντηση συλλογικών φορέων με σκοπό την ενημέρωση την επέκταση και τον συντονισμό της 7ης διοργάνωσης που θα γίνει τον Οκτώβριο του 2013.
Κύρια σημεία αναφοράς, προβληματισμού και προτάσεων, η συμβολή των τεχνών και γενικά της πολιτιστικής διαδικασίας στην ανάπτυξη του αγωνιστικού πνεύματος και μαζικής δράσης για την αντιμετώπιση των αφόρητων συνθηκών και των προβλημάτων που έχει συσσωρεύσει η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος στις πλάτες του λαού. Αγωνιστικό πνεύμα και δράση "με τον πήχυ των απαιτήσεων ψηλά, στο επίπεδο των σημερινών αναγκών αλλά και των δυνατοτήτων της παραγωγικής δύναμης της ανθρωπότητας, για μια ζωή με αξιοπρέπεια, εξασφάλιση και ανάπτυξή των δημιουργικών δυνάμεων όλων των ανθρώπων".
Για τον ειδικότερο συντονισμό και προγραμματισμό αποφασίστηκε νέα συνάντηση κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου. Στην νέα συνάντηση αναμένεται η συμμετοχή και άλλων συλλογικών φορέων.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τους φορείς: Συνδικάτο Μετάλλου Θριασίου "Η Μασίνα", Συνδικάτο Μετάλλου "Ο Προμηθέας", Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικού. Κλαδικό σωματείο Χαρτεργατών, Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, Σωματείο Ελ/Σαπωνοποιίας, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Ν/Ζώνης, Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Λαϊκή Επιτροπή Περάματος και Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών "Πέρασμα".