Παράλληλες Εκδηλώσεις

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 3 - ¨" ιστορίες για κρουστα" ο αποχαιρετισμός

  • Δημοσιεύθηκε στις: 30 October 2012

Μας πήρε η ώρα με τη συζήτηση και τα "κρουστά" αδημονούσαν...κι εμείς το ίδιο. Ο Βασίλης Βασιλάτος με την συντροφιά του άρχισε το πανηγύρι του αποχαιρετισμού.


...ψηλά το σκοτάδι...από κάτω τα φώτα...ύστερα οι "ιστορίες για κρουστά"...πιο κάτω από τις πρωινές δημιουργίες των παιδιών...κι ύστερα εμείς όλοι εμείς... εργάτες, καλλιτέχνες και φίλοι...πολλοί φίλοι...γοητευμένοι από τις μελωδίες και τους ρυθμούς κάπου αποξεχνάμε την κρυφή χαρά και τη θλίψη της ολοκλήρωσης και του τέλους.....Φωτ.Χ.Δ.

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2 - Η συζήτηση για την τέχνη και τους αγώνες

  • Δημοσιεύθηκε στις: 30 October 2012

"οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του": με αυτό το θέμα έκλεισε ο κύκλος των συζητήσεων για τη φετινή χρονιά. Προβάλλει σαν θέμα, σε πρώτη ματιά, ασυνήθιστο αφού πρόκειται για το βασικό σύνθημα-σήμα που συνόδεψε τις αναγγελτήριες αφίσες της έκθεσης "άνθρωποι χρώμα + σίδερο 6". Το σύνθημα έγινε 2 χρονών μιας και για δεύτερη χρονιά χρησιμοποιήθηκε με τον ίδιο τρόπο. Του άξιζε λοιπόν μια συζήτηση.

 


Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης από τα συνδικάτα της Ζώνης και οι: Εύα Μελά και Χαράλαμπος Δαραδήμος από τους καλλιτέχνες είχαν τον ενακτήριο λόγο της συζήτησης....Φωτ.Μ.Π.

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1 - των μικρών και των μεγάλων παιδιών

  • Δημοσιεύθηκε στις: 30 October 2012

Εθνική γιορτή σήμερα, γονείς και μαθητές στις παρελάσεις, μα η λαχτάρα για δημιουργίες επίμονη.....

Μονοτυπίες με πλούσιο παχύρευστο χρώμα...κι όλα τα παξιμάδια, οι ροδέλες και κάθε λογής μέταλλο και μεταλλάκι γίνονται πολύτιμο εργαλείο..το χρώμα και το σίδερο σε μιαν άλλη σχέση.....η ζωή ανοίγει το δρόμο της δημιουργικά......Φωτ.Χ.Δ.

27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1 - Χρώματα και παραμύθια

  • Δημοσιεύθηκε στις: 29 October 2012

Ο καιρός βροχερός αλλά ο τόπος πάλι γέμισε από χρώματα και παραμύθια, από μικρά και από μεγάλα παιδιά...

Κοίτα να δεις που ο μπαμπάς έλεγε πως δεν πάει το χέρι του.....Φωτ.Μ.Π.

27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2 - "Καληνύχτα Μαργαρίτα"

  • Δημοσιεύθηκε στις: 28 October 2012

Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση που ζωντάνεψε ρόλους-στάσεις ζωής και θανάτου από τα χρόνια του πολέμου και της Εθνικής μας Αντίστασης. Κι αν το επίκαιρο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου δημιουργούσε το έδαφος για συναισθηματικές φορτίσεις, το διαρκές επίκαιρο της απόφασης του καθ' ενός απέναντι στον εαυτό του και τους άλλους, στις αξίες ζωής, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας, μεγέθυνε τα συναισθήματα κι οδηγούσε σε απαιτητικούς αναστοχασμούς.

Το σκηνικό που απλώνει και ενσωματώνεται στο χώρο.. φωτ.Θ.Δ.

26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - Οι Μικρού Μήκους και...

  • Δημοσιεύθηκε στις: 27 October 2012

Η βραδιά με τις τέσσερις μικρού μήκους κινηματογραφικές ταινίες είχε κι αυτή τα δικά της απρόοπτα. Ένα δρώμενο σε μια σκέψη του Κώστα Λιακόπουλου με την παρέα του, μαζί με την παρέα του Γρηγόρη Νικολόπουλου στάθηκε σαν δυναμικός πρόλογος - προπομπός των ταινιών που ακολούθησαν. Βασικός θεματικός πυρήνας η απόγνωση που φέρνει η Κρίση, η αγανάκτηση και τα αδιέξοδα που τελικά μόνο με συνειδητούς αγώνες μπορούν ν' αντιμετωπισθούν.

Οι Μικρού Μήκους με την σειρά που παρουσιάσθηκαν.

1. "Κατάληψη" του Frederic Dubreuil (sit in, Γαλλία, 2008, 24')

2. "Το νησί των λουλουδιών" του Jorge Furtado ( Ilha das Flores, Βραζιλία,1989,12')

3. "Μάθε Εργάτη Πως" των Σήφη Στάμου και Κώστα Σταματόπουλου (Ελλάδα,2011, 11')

4. "Πιγκουίνοι" του Δημήτρη Ζάχου (Ελλάδα,2012,16')

 

21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2 - Συναυλία

  • Δημοσιεύθηκε στις: 21 October 2012

"ένα τραγούδι για τους ανέργους"

Μιά ξεχωριστή βραδυά με μια ξεχωριστή συντροφιά.
B
αγγέλης Κορακάκης, Βασίλης Λέκκας, Γιώργος Μεράντζας, Γιώργος Σαρρής, Γιάννης Λάρδης, Στέφανος Ψαραδάκος, και ο Γρηγόρης Νικολόπουλος. Απρόσμενα προστέθηκαν στην συντροφιά ο Βαγγέλης Μαζαράκης και ο Πέτρος Πουντίδης. .
Κόσμος πολύς αγκάλιασε την ορχήστρα. Κι όσοι περιδιάβαιναν στα εκθέματα, κι όσοι μπαινόβγαιναν βιαστικοί άπλωναν αυτή την αγκαλιά σ΄όλους τους χώρους. Κι οι μουσικοί κι οι τραγουδιστές έδωσαν όλη την ψυχή τους κι η αγκαλιά γέμισε από τραγούδι. Η αισιοδοξία στερεώνεται με τους αγώνες το τραγούδι τους μεγαλώνει.


Κόσμος πολύς αγκάλιασε την ορχήστρα.: Φωτ. Μ.Π.

21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1 - Πρωίνές δημιουργίες

  • Δημοσιεύθηκε στις: 21 October 2012

Κάπως έτσι η μέρα γίνεται πιο φωτεινή κι ας ετοιμάζει βροχή.

Βιβλιοδεσία, ζωγραφική, κατασκευές. θεατρικό Παιγνίδι από την Εύη Γιαννοπούλου

...στην άκρη του χεριού όλη η χαρά του κόσμου....Φωτ.Χ.Ζ.

 

20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 3 - Θεατρική παράσταση

  • Δημοσιεύθηκε στις: 21 October 2012

" Η πτώση και η άνοδος του κυρίου Γκρόσαπ", έργο αναφορά από την "Άγνωστη Ιστορία του Εργατικού Κινήματος των ΗΠΑ". Η παράσταση δόθηκε από  Θεατρική  Ομάδα εργαζομένων, ανέργων και φοιτητών.Με λιτά μέσα και ευρηματικές σκηνοθετικές - σκηνογραφικές λύσεις,  με πειστικές ερμηνείες και ζωντανό ρυθμό αναδύθηκε το κλίμα εκείνης της εποχής. Μιά φιλότιμη και αξιόλογη προσπάθεια που χειροκροτήθηκε με θέρμη και ενθουσιασμό.

 

" Η πτώση και η άνοδος του κυρίου Γκρόσαπ" : Φωτ:ΧΔ

 

" Η πτώση και η άνοδος του κυρίου Γκρόσαπ" : Φωτ:Μ.Π.

20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2 - Συζήτηση

  • Δημοσιεύθηκε στις: 21 October 2012

Ιο θέμα επίκαιρο και απαιτητικό : "Η αλληλεγγύη όπλο της εργατικής τάξης στην πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση. Το παράδειγμα της Ελληνικής Χαλυβουργίας". Έντονος και πλούσιος ο προβληματισμός και  κατάθεση πολύτιμης εμπειρίας. Τη συζήτηση διηύθυνε ο Α. Αντωνίου Γεν. Γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά με βασικούς ομιλητές τους: Παντελή Παπαβασιλείου πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Ελευσίνας "Η Μασίνα"  και Γιώργο Σιφονιό Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Χαλυβουργίας Ασπροπύργου.

Από τη συζήτηση: Φωτ. Μ.Π.

 

Από τη συζήτηση: ( από αριστερά: Παπαβασιλείου, Αντωνίου, Σιφονιός).  Φωτ. Μ.Π.

 

Σελίδες