..... ΤΟ 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

  • Δημοσιεύθηκε στις: 23 October 2012

Τρίτη μεσημέρι, ψιλή επίμονη βροχή κι ο τόπος γέμισε χρώματα, φωνές και χαμόγελα των παιδιών. Το καλλιτεχνικό Εργαστήρι από το 7ο Γυμνάσιο Νίκαιας επισκέφθηκε την έκθεση. Με την υποδιευθύντρια Ελένη Γκίκα και την καθηγήτρια των καλλιτεχνικών Κίκα Χαραλαμπίδου 30 φωτεινά πρόσωπα έτοιμα να δουν, να παρατηρήσουν, να θέσουν ερωτήσεις, να πουν τη γνώμη τους.

Φωτ.Π.Β.

καλώς ήλθατε παιδιά.....Φωτ.Χ.Δ.

 

- καλώς σας βρήκαμε.....Φωτ.Π.Β.

Ο Χ. Δαραδήμος εξηγεί για τον χώρο, την έκθεση, τα εκθέματα....κάποτε εδώ στη ζώνη εργάζονταν 20.000 άνθρωποι...

..δεν είναι μουσείο ή αίθουσα εκθέσεων, είναι ένα εργοστάσιο, ένας χώρος δουλειάς που παρά την κρίση την ανεργία, την ερήμωση προσπαθεί να επιζεί. Ναι εδώ συναντηθήκαμε εργάτες και καλλιτέχνες......και τώρα ώρα για τα έργα. Πάμε......Φωτ.Π.Β.

..ενώπιος ενωπίω.....θα ακολουθήσει  συζήτηση με πλούσιο προβληματισμό,σκέψεις, απορίες, προτάσεις.......Φωτ,Π.Β.

...στο εργοστάσιο δεν γίνονται μόνο επισκευές γίνονται και δημιουργικές κατασκευές. Ο Π.Βαρελάς  πληροφορεί ότι το καράβι αυτό κατασκευάσθηκε εδώ, στον χώρο της έκθεσης, και το έβγαλαν έξω μόλις την παραμονή των εγκαινίων της.....ναι είναι όλο από αλουμίνιο...Φωτ.Χ.Δ.

 

...με μιαν αφίσα στο χέρι αποχαιρετιστήκαμε δίνοντας την υπόσχεση μιας γρήγορης συνάντησης και για ένα συλλογικό έργο που θα το ετοιμάσουν για την επόμενη έκθεση....καλή αντάμωση παιδιά....Φωτ.Χ.Δ.